^Naar boven

 • 1 Koningsvogel
  De zilveren Koningsvogel uit 1617 is de trots van Schutterij St. Sebastianus. Hij werd waarschijnlijk in 1617 geschonken aan de schutterij door de toenmalige kasteelbewoners. Uit oude inventarislijsten is opgemaakt dat de vogel geschonken is bij het 50-jarig bestaan van de schutterij
 • 2 Al sinds 1567 paraat voor de gemeenschap
  Schutterij St. Sebastianus werd in 1567 opgericht en is sindsdien niet meer weg te denken uit de Mheerder gemeenschap. Hoogtepunt van het jaar is voor de schutterij de driedaagse Broonk. waar de processie begeleid wordt en de tradities behorende bij de Broondagen in ere worden gehouden
 • 3 Schutterij van Mheer en de exercitie
  De Sebastianen van Mheer exerceren volgens de zgn. Oude Exercitie die door het Nederlands leger aan het begin van de twintigste eeuw werd beoefend. Een en ander gaat volgens het Reglement op de Exercitiën uit 1914
 • 4 Klaroenkorps van de schutterij
  De schutterij marcheert op de klanken van het eigen klaroenkorps. Onder leiding van Ad Knops worden niet alleen loopmarsen maar ook prachtige concertwerken ten gehore gebracht
 • 5 Schutterij en schieten
  Tijdens het vogelschieten, waarvan de winnaar voor één jaar Koning van de schutterij wordt, wordt geschoten op een houten vogel met de grote buks. Ook tijdens wedstrijden wordt met deze buks geschoten, maar dan op bölkes van 1cm bij 1cm.
EST

Mheer gaat naar E.S.T. in Mondsee Oostenrijk


Schutterij St. Sebastianus Mheer

Onderscheiden met de Koninklijke Erepenning

Actueel

Komende activiteiten:

30 juni Bondsfeest in Wijlre
7 juli O.L.S. in Doenrade
21 juli Z.L.F. in Grevenbicht
24 aug Bondskampioenschap
in Vijlen
25 aug Bondsfeest in Vijlen
29 aug
- 2 sept
Europees Schutters-Treffen in Mondsee, Oostenrijk

 

OfficierenSinds 2012 kent Schutterij St. Sebastianus een mooie groep Sympathisanten. Dit is een groep personen die een speciale band met Mheer en/of onze schutterij hebben. Mede door hun jaarlijkse bijdrage, kunnen we onze tradities in ere houden.

Wat doen de Sympathisanten?

Een Sympathisant sponsort jaarlijks een bedrag van € 50,- of € 100,-. Met deze bijdrage hebben zij in 2012 de bevorderde officieren van nieuwe gouden fourages (kwasten), pluimen en sterren kunnen voorzien (zie foto).
In 2013 hebben zij de Tambour-Maître een nieuwe mace (stok, zie foto), bandelier (sjerp) en kolbak (berenmuts) geschonken. De Sappeurs (bielemannen) zijn in 2014 in het nieuw gestoken, met o.a. nieuwe schorten, leren tassen en nieuwe kolbakken. De bijdrage van 2015 wordt besteed aan onze mooie groep marketentsters.
De Sympathisanten worden bovendien uitgenodigd om deel te nemen aan het traditionele Maol, de jaarlijkse feestavond van de Schutterij in januari.

Tambour-MaîtrestokHoe word ik Sympathisant?
Om een van de Sympathisanten te worden, is erg eenvoudig. Dit kan door contact op te nemen met een van de bestuurs- of erebestuursleden. Onder het kopje "contact" staan de contactgegevens van onze secretaris of vul daar het contactformulier in.

Koninklijke Erepenning

Schutterij St. Sebastianus Mheer
werd onderscheiden met de
Koninklijke Erepenning
b.g.v. het 450-jarig bestaan.

1567 - 2017

Volg ons op Facebook

Copyrigcht © 2014 Schutterij St. Sebastianus Mheer